Over Niels

Niels Erkens

Niels Erkens

Niels Erkens (1976) werkt sinds zijn 16e als journalist, presentator en voice-over. Luisteraars van NPO Klassiek worden ’s morgens wakker met zijn nieuws- en krantenoverzichten. Ook is hij nauw betrokken bij de samenstelling van De Ochtend, het KRO-NCRV-ontbijtprogramma van NPO Klassiek.

Daarnaast heeft Niels jaren het nieuws gelezen op Radio West, en is hij een veelgevraagde mannenstem voor allerhande audiovisuele producties. Denk daarbij aan bedrijfsfilms, informatieve video’s en productpresentaties, waar de stem van Niels Erkens een waardevolle aanvulling levert.

Lang geleden

In 1992 maakte Niels zijn eerste radioprogramma’s voor de Stadsomroep in Arnhem. Na bijna twee jaar volgde de overstap naar Keizerstad 97.7, destijds een grote streekomroep in de buurt van Arnhem. Daar zette hij de eerste stappen op het gebied van nieuwslezen en verslaggeving.

In 1995, na de middelbare school, begon Niels aan een studie journalistiek in Tilburg. Na succesvol verlopen stages bij Omroep Brabant en de Wereldomroep won de arbeidsmarkt het eind jaren negentig van het studentenleven.

Bij Omroep Brabant en Radio West volgde hij het regionale nieuws in achtereenvolgens Tilburg en Den Haag. In die laatste stad hield hij zich vooral bezig met politieke verslaggeving vanuit het stadhuis. In 2000 en 2001 was Niels één van de vaste presentatoren van het ochtend-nieuwsprogramma bij Radio West.

Hilversum

Hilversum lokte: van november 2001 tot mei 2012 werkte Niels op de Nederlandse afdeling van de Wereldomroep, als presentator van de programma’s Nieuwslijn en Expat on Air. Ook was hij actief als verslaggever en bureauredacteur voor deze programma’s.

Ook was Niels regelmatig te horen als voice-over in programma-aankondigingen en promo’s van BVN-TV, de internationale TV-zender van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroep. Hij presenteerde verder ruim een jaar lang Wereldnet, op het toenmalige Radio 747. Niels werkte bovendien een aantal jaar op invalbasis als samensteller en presentator van de krantenoverzichten in Met het Oog op Morgen.

Sinds 2012 is hij op bijna dagelijkse basis te horen als nieuws- en krantenlezer in De Ochtend, het KRO-NCRV-ontbijtprogramma op NPO Klassiek. Tussen 2012 en 2019 was Niels daarnaast freelance nieuwslezer bij 89.3 Radio West.

Voice-over met eigen studio

Studio Niels Erkens

Niels is als professioneel stemacteur en voice-over in het bezit van een eigen Pro Tools-thuisstudio, met onder andere een Neumann TLM 102-microfoon, DBX voiceprocessor, Focusrite audio-interface en Pro Tools-software. Daardoor kan hij op korte termijn kwalitatief hoogwaardige audiobestanden leveren. Accentloos en uiteraard in onberispelijk Nederlands. Denk aan voice-overs voor uw bedrijfsfilms, culturele producties, promo’s en gesproken jingles.

Tarieven op aanvraag en in overleg. Inspreken op locatie kan natuurlijk ook: neem contact op voor alle details of voor een offerte op maat.